Koupit e-vstupenku

Anglie 2016

Služební cesta na jih Anglie 

Termín: 5. 8. do 12. 8. 2016

Účastníci: Iveta Bulánková, Alena Nováková, Klára Lorencová

Výsadby ve venkovském stylu v Hidcote

Cílem cesty bylo především nakoupit rostliny z anglického šlechtění, které nelze pořídit v kontinentální Evropě a jejich zaslání z Anglie je riskantní nebo nemožné.

Navštívily jsme národní sbírku rodu Agapanthus v Pine Cottage Plants, národní sbírku rodu Hemerocallis v Pollie´s Daylilies, jednu z nejstarších školek Kelways Plants a zahradnictví Fairweather´s Garden Centre proslulé velkými kolekcemi trvalek, cibulnatých a hlíznatých rostlin, včetně pivoněk, denivek, kosatců, kalokvětů, zázvorů a dalších druhů spadajících do naší oblasti působnosti. Pořídily jsme asi padesátku nevšedních rostlin a semena jednoletých druhů, setkaly jsme se s držiteli národních sbírek a měly možnost konzultovat s nimi pěstební postupy.

Prošly jsme nejvyhlášenější zahradu Královské zahradnické společnosti ve Wisley, národní sbírku rodů Salvia a Penstemon v Kingstone Maurward, obdivovaly jsme velké kolekce rostlin mírného i subtropického pásma v Lost Gardens of Heligan, největší skleník se subtropickými i tropickými společenstvy v Eden Project, modelovou krajinnou zahradu v Hestercombe, proslulý anglický park Stourhead a zahrady v Hidcote s výsadbami ve venkovském stylu. Ve všech zahradách jsme rovněž zaměřily pozornost na použitý informační systém a edukační prvky.

Skleníky v Eden Project

Tropický skleník v Eden Project

Namíchejte si svůj pravidelný mix novinek z Botanické

*Potvrzením výběru a odesláním udělujete souhlas se zasíláním newsletteru.