Koupit e-vstupenku

Naše novinky

REKOLA X BOTANICKÁ

1. 8. 2024

Říká se, že cestování z nás dělá lepšího člověka, rozšiřuje obzory a přináší zážitky. V Troji můžete objevovat celý svět skrze jedinečnou flóru z nejrůznějších koutů planety. Vydejte se s rekolem na výpravu skrze jedinečné expozice botanické zahrady. 

Na rekole ve spojení s přírodou v Botanické zahradě Praha 

Přijeďte na rekole k botanické zahradě a zůstaňte ve spojení s přírodou, kdykoliv budete chtít. Využít k tomu můžete kód na dvě jízdy do 30 minut zdarma, a to až do konce října. 

Zaparkovat můžete kousek od pokladny a vstupu do areálu botanické zahrady. Nápověda zní, hledejte v appce Rekol list monstery. 

Kód na 2 jízdy do 30 minut zdarma: botanicka 

Držíme se hesla, že zážitky mají být především intenzivní, a přesně to vás při toulkách naší zahradou čeká. Cestovat a relaxovat se dá totiž i v Praze – stačí jenom šlápnout do pedálů a objevování může začít.  

Ještě nemáte aplikaci Rekola ve vašem v telefonu? Stáhněte si nyní pomocí tohoto odkazu. 

Zklidněte svou mysl v Japonské zahradě

Zklidnění mysli a obdivování umění japonských mistrů nemusí nutně znamenat pouť do odlehlých koutů naší planety. Místo pro uvolnění mysli, relaxaci i meditaci najdete také v naší Japonské zahradě. Japonská zahrada je tvořena s citem ke svému okolí, kdy se prolínají hlasy vody, šumění listů japonských javorů, ptáků, ale také našich myšlenek. Vzájemné propojení těchto vjemů přechází v harmonii, která má blahodárný vliv na naši duševní schránku i fyzické uvolnění. Objevte klid a kouzlo Japonské zahrady.

Zažijte atmosféru deštného pralesa ve skleníku Fata Morgana

Vydejte se na tajuplnou výpravu do deštného pralesa a ztraťte se mezi tropickou přírodou. Výlet do džungle je snem, který si lze v Troji splnit po celý rok. Pozoruhodné tvary rostlin, roztodivné barvy a zajímavé struktury porostu se neustále mění. Rozkvétají rozmanité květy a přibývají i nové druhy rostlin. Procházka přes exotické hory, lesy a polopouště probudí dobrodruha v každém z nás. Na své si zde přijdou i milovníci živočichů. Jezírko o objemu 200 000 litrů je domovem ryb Asie, Afriky a Jižní Ameriky. Pozorujte metr dlouhé ostnojazyčnatce, hejno skalár a terčovců, i hrotočelce ohnivé.

Ponořte se do vůně bylin Středozemí

Jako na dovolené u moře se ocitnete mezi flórou Středozemí a Turecka. Na extrémně teplém jižním svahu se daří i druhům, se kterými se běžně v jiných evropských botanických zahradách nesetkáte. Oblast okolo Středozemního moře je turistickým cílem mnoha z nás. Ať už Vás to moře letos čeká nebo ne, připomeňte si ho s námi. V naší expozici se za teplých a slunných dnů ponoříte do omamné vůně mateřídoušky, saturejky, levandule i dobromysle. Jestli vás něco pohladí na duši, tak je to právě léčivá vůně bylin, slunce a klid botanické zahrady. Dopřejte si aromaterapii pod širým nebem.

Rekola

Ryze česká společnost Rekola vznikla v roce 2013 s myšlenkou, že každé město by mělo mít vlastní síť sdílených kol. Z projektu, který spočíval ve víkendových workshopech, na kterých se opravovala stará kola a vracela se zpátky na silnice, se stala firma s více než 500 000 uživateli a tisícovkami výpůjček denně. Růžová sdílená kola nyní uživatelé najdou v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Prostějově, Krnově nebo třeba v Bratislavě. 

K jízdě stačí chytrý telefon, do které si nainstalujete aplikaci Rekola. Registrace trvá méně než dvě minuty. Následně stačí aplikací Rekola naskenovat QR kód uvnitř košíku kola a digitální zámek se sám otevře. Více informací o projektu i fungování růžových Rekol naleznete na webu https://www.rekola.cz/jak-to-funguje

Kupte si svůj lístek a vyrazte za dobrodružstvím, odpočinkem i poznáním ještě dnes! 

Namíchejte si svůj pravidelný mix novinek z Botanické

*Potvrzením výběru a odesláním udělujete souhlas se zasíláním newsletteru.